Σχόλια συνεδρίασης Χρηματιστηρίου Αθηνών [ 22/01/2020 ]

 >>>   Εκανε το 7 στα 7 το Χρηματιστήριο: Εβδομη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 61 μηνών, με οριακά πάντως κέρδη. Στους κερδισμένους ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες. Μέτριος ο τζίρος.

Την “πεπατημένη” των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, ακολούθησε και σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης ο Γενικός του Δείκτης αναλώθηκε σε κίνηση πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων και οι λίγες πρωτοβουλίες που πήραν οι αγοραστές κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, αποδείχθηκαν αρκετές προκειμένου να προσθέσουν την έβδομη συνεχόμενη, ήπια, ανοδική συνεδρίαση και το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σε νέα υψηλά 61 μηνών (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στις 8/12/2014 (1035,08 μονάδες).

Να σημειωθεί ότι οι επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις είναι ρεκόρ επταμήνου για τον Γενικό Δείκτη, παραπέμποντας στο διάστημα από 26/6 έως και 5/7/2019, όταν ο Δείκτης είχε συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Στην προσπάθεια αφομοίωσης των κεκτημένων και των νέων υψηλών 61 μηνών, αναφέρονται οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις Εγχώριων Αναλυτών, με το βλέμμα να είναι στραμμένο και στην πορεία των Διεθνών Αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αργή αναρρίχηση του Δείκτη και την σχετικά χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών, το ενδιαφέρον στο ταμπλώ του Χ.Α. παραμένει αμείωτο και αυτό οφείλεται, σχεδόν, αποκλειστικά, στους εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κίνηση που συνεχίζει να “συγκινεί” τα χαρτοφυλάκια που τοποθετούνται στις “ελαφρές ταξιαρχίες” του ταμπλώ, ενώ στα χαμηλά ημέρας και από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με θετικό πρόσημο διασώζονταν μόνο οι ΟΠΑΠ (+2,08%) και ΟΤΕ (+1,17%).

Μάλιστα συνεχίζουν τα τηλέφωνα σε χρηματιστηριακά γραφεία, από “κωδικούς λιανικής” που αναζητούν “χαρτιά που έχουν μείνει πίσω”, με ότι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο, σε περίπτωση ξαφνικής απόσυρσης των αγοραστών.

Όλα τα παραπάνω, εν μέσω ιδιαίτερα επιφυλακτικού κλίματος, όσον αφορά την εικόνα των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών, ενώ νέα υποχώρηση των αποδόσεων σημειώνεται στην Αγορά ομολόγων (στο 1,376% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους), παρά την νευρικότητα που παρατηρείται από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου.

 

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με θετική μεταβολή, ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση, οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επιφυλακτικό το κλίμα στην Ευρώπη, με θετική τάση οι πρώτες ώρες συνεδρίασης στην Wall Street.

Πιέσεις στο Πετρέλαιο, οριακές μεταβολές για το Ευρώ.

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινείται ο Χρυσός, μικρά κέρδη για το Ασήμι, πάνω προς τα $8600 υποχωρεί το Bitcoin.

Ενισχύθηκε το κλίμα στον τομέα της Γαλλικής Μεταποίησης τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας “Insee” έδειξαν ότι το κλίμα στη Μεταποίηση ανήλθε στις 100 μονάδες, από 98 τον Δεκέμβριο. Το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των Αναλυτών που προέβλεπαν 101 μονάδες. Θανάσης Σταυρόπουλος / t.stavropoulos@euro2day.gr

>>>   Χρηματιστήριο: Με συσσώρευση απάντησε η Αθήνα στην πτώση των Ευρωπαϊκών: Στην τρίτη σύνοδο της τέταρτης εβδομάδας του Ιανουαρίου, οι τιμές, μετά από άνοιγμα στις 943,21 με ανοδικό  χάσμα  (0,94 μονάδες) από το κλείσιμο της προηγούμενης (942,27), κινήθηκαν νευρικά. Με ανοδική κατεύθυνση από τις 10:30 ως τις 10:32 και καθαρά πτωτική από τις 10:35 ως τις 11:00. Έτσι ορίστηκε γρήγορα το  μέγιστο μέρας. Ήταν οι 944,87 από 943,66 την Τρίτη. Στις 11:00 σημειώθηκε το ελάχιστο της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, οι 940,26 από 928,66 μονάδες την προηγούμενη.  Μετά το πρώτο ημίωρο, το ενδιαφέρον για αγορές ήταν έντονο παίρνοντας τον ΓΔ από το ελάχιστο για να τον οδηγήσουν στις 11:20 στο επίπεδο των 942 μονάδων, όπου η ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης ανάγκασε τον μέσο όρο σε πλάγια κίνηση σε στενό εύρος τιμών και εναλλαγές στο πρόσημο μεταβολής.

Από τις 15:24 με σταθερή υπεροχή της ζήτησης, υπήρξε διάστημα της διαπραγμάτευσης που αφιερώθηκε στην χωρίς διακοπές προσπάθεια  για να τον οδηγήσουν στο ανώτερο μέρας και στις 16:12 πέρασε πάνω από τις 944 για άλλη μια φορά. Αλλά δεν υπήρξε επανάληψη της τακτικής που εφάρμοσαν οι θεσμικοί στις τρεις προηγούμενες συνεδρίες, με κλείσιμο κοντά στο ανώτερο μέρας, γιατί εμφανίστηκαν πιέσεις πριν από τις δημοπρασίες και η νευρικότητα οδήγησε τον ΓΔ στις 17:01 στις 943,03 μονάδες. Σήμερα λοιπόν παραχωρήθηκε χρόνος για να ξεσπάσουν σοβαρές πιέσεις, αλλά παρουσιάστηκαν άμεσα απαντήσεις σε αυτές.  Του Κώστα Ιωαννίδη, kioan@naftemporiki.gr

>>>   Τρεις “σωματοφύλακες” για τις 940 μονάδες στο Χρηματιστήριο: Μπορεί να δυσκολεύτηκε για ακόμη μία συνεδρίαση, αλλά με τη βοήθεια των Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, και ΟΤΕ τελικά, το χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε όχι μόνο να επιβεβαιώσει την παραμονή του πάνω από τις 940 μονάδες, αλλά και να κλείσει για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση ανοδικά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,07% στις 942,92 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 940,26 μονάδων (-0,21%) και 944,87 μονάδες (+0,28%). Ο τζίρος ανήλθε στα 78,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 4,8 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,06%, στις 2.354,21 μονάδες, ενώ στο +1,25% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.273,37 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,29% στις 879,01 μονάδες.

Μόλις στις πέντε μονάδες η διακύμανση εντός της οποίας κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης, αποτυπώνοντας τη στάση αναμονής που τηρεί η αγορά ευρισκόμενη στα υψηλά πέντε ετών. Βέβαια, και σήμερα δεν έλειψαν οι στηρίξεις έναντι των πιέσεων που δέχτηκαν αρκετοί τίτλοι του, οι οποίες απορρόφησαν την όποια προσπάθεια να υποχωρήσει ο γενικός δείκτης κάτω από τις 940 μονάδες. Της Αλεξάνδρας Τόμπρα/ capital.gr

>>>   Έκανε το «επτά στα επτά» το Χρηματιστήριο:  Με οριακά κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατορθώνοντας ωστόσο να κινηθεί σε θετικό έδαφος για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση.

Η αγορά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ιστορικά υψηλά, ενώ διατηρείται πάνω από τα επίπεδα των 940 μονάδων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά την έναρξη της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και την κατάθεση, από πλευράς Χρήστου Σταϊκούρα, αιτήματος για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 από το 3,5% στο 2-2,5% του ΑΕΠ, καθώς και το ζήτημα της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε στις 942,92 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 944,87 μονάδες (+0,28%) και κατώτερη τιμή στις 940,26 μονάδες (-0,21%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 78,265 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 23.159.790 μετοχές.  Πηγή : insider.gr

>>>   ΧΑ: Οριακή άνοδος με πακέτα σε Εθνική-ΟTEΣε σημείο αδράνειας έχει περιέλθει η ελληνική αγορά ωστόσο δεν χάνει τις δυνάμεις της και αναμένει τους νέους καταλύτες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 942,92μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 75,5 εκατ, ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκατ, ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών κυρίως σε Εθνική και ΟΠΑΠ.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι εξελίξεις στην αγορά και στην οικονομία δεν κινούνται πλέον με μεγάλη ταχύτητα. Αντίθετα, η όλη εικόνα μοιάζει όπως τη βάρκα όταν βρίσκεται σε σημείο αδράνειας.

Από την άλλη ο υπερτονισμός της κρίσης με την Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα μούδιασμα στην αγορά και το χρηματιστήριο, όπως αναφέρουν χρηματιστές.

Σήμερα το χρηματιστήριο υποστηρίχθηκε από τα βαριά χαρτιά, όπως ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ έγιναν και αγορές σε επιλεγμένους τίτλους. Άνοδο 0,69% παρουσίασε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 3,049 ευρώ. Οριακή ήταν η πτώση στην Alpha bank στα 1,852 ευρώ. Με πτώση 0,60% η Τράπεζα Πειραιώς στα 3,29 ευρώ.

Με κέρδη 2,08% ο ΟΠΑΠ στα 11,78 ευρώ. Άνοδο 1,17% ο ΟΤΕ στα 13,88 ευρώ. Κέρδη 3,04% για την Ελλάκτωρ στα 1,968 ευρώ. Του Δημήτρη Παφίλα, newmoney.gr

>>>   Κράτησε τα υψηλά το ΧΑ με κινητικότητα στα mid & small capsΣυνεδρίαση επιβεβαίωσης του θετικού momentum και της ανθεκτικότητας που παρουσιάζει η αγορά στα υψηλά 5ετίας και στη ζώνη των 940 μονάδων ήταν (και) η σημερινή στο Χ.Α., όπου με στήριξη από Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, Jumbo και ΤΕΝΕΡΓ έκλεισε για 7η συνεχή ημέρα ανοδικά, ενώ εντυπωσιακή κινητικότητα παρουσιάζουν τα mid και small caps.

Ήταν μια συνεδρίαση εξαιρετικά περιορισμένων διακυμάνσεων, κάτι άλλωστε που έλαβε χώρα και στις ευρωπαϊκές αγορές, δεδομένου ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής χωρίς νέα μεγάλα ρίσκα, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση τόσο σ’ ότι αφορά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Ε.Ε. όσο και σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν το εξαιρετικά μικρό volatility, η στήριξη των ισχυρών blue chips που προαναφέρθηκαν, τα πολλά πακέτα ξανά κυρίως σε ΟΤΕ, Εθνική αλλά και σε άλλες εταιρείες και η μεγάλη κινητικότητα στα μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση. Άλλωστε, καθώς παρά τη σταθεροποίηση του Γ.Δ., στο σύνολο της αγοράς οι μετοχές που ενισχύθηκαν ήταν 78 έναντι 47 που υποχώρησαν. Του Απόστολου Σκουμπούρη,  liberal.gr

>>>   Επταήμερο ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο – Επιστροφή στο Δεκέμβριο του 2014: Η έλλειψη ουσιαστικών ειδήσεων από το μέτωπο της 5ης μεταμνομονιακής αξιολόγησης και η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ καθιστούν τη χρηματιστηριακή αγορά στάσιμη, παρά το γεγονός ότι εδώ και 7 συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης «σκαρφαλώνει» σε νέα υψηλά επίπεδα 61 μηνών (8 Δεκεμβρίου 2014).

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να παραμείνει πάνω από το όριο των 940 μονάδων στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, ενώ ώθηση στο ανοδικό κλείσιμο έδωσε η υπεραπόδοση των μετοχών του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ. Την πορεία του Γενικού Δείκτη προς μεγαλύτερα κέρδη ανέκοψε το πτωτικό κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη. Του Αριστοτέλη Παππά, Πηγή: Reporter.gr

Αναζητήστε στη θέση EUR/USD με τα αρχικά ATF, NBG… Ή άλλη μετοχή – δείκτη από οποιοδήποτε χρηματιστήριο ( CFD) και επιλέξτε :

ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ   ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Ώρα Νόμισμα Σημασία Γεγονός Τρέχον Πρόβλεψη Προηγούμενο
Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019
11:30   EUR * Τρέχουσες Συναλλαγές Ελλάδας (ετήσια) (Oct) -0,673B 0,887B
12:00   EUR * Τριμηνιαία Ανεργία Ελλάδας (Q3) 16.4% 16,90%
12:00   EUR * Ρυθμός Ανεργίας Ελλάδας (Sep) 16.8% 16,70%
Δευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2019
12:00   EUR * ΔΤΠ Ελλάδας (ετήσια) (Nov) 0,011 -4,60%
Τρίτη, 31 Δεκέμβριος 2019
12:00   EUR * Πωλήσεις Λιανικής Ελλάδας (ετήσια) (Oct) 0,071 5,10%
Πέμπτη, 2 Ιανουάριος 2020
11:00   EUR * Βιομηχαικός PMI Ελλάδας (Dec) 53.9 54,1
Πέμπτη, 8 Ιανουάριος 2020
11:00   EUR * Δείκτης οικονομικού κλίματος (Dec) 109,5 107
Πέμπτη, 9 Ιανουάριος 2020
11:00   EUR * Ρυθμός Ανεργίας Ελλάδας (Oct) 16,60% 16,80%
12:00   EUR * Βιομηχανική Παραγωγή Ελλάδας (ετήσια) (Nov) -8.1% -0.1%
      Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2019  
12:00 EUR * Πιστωτική Επέκταση Ελλάδας (ετήσια) (Nov) -0.8% -0.8%
      Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2019  
12:00 EUR   Τρέχουσες Συναλλαγές Ελλάδας (ετήσια) (Nov) -1.392B -0.673B
το Οικονομικό Ημερολόγιο παρέχεται από το Investing.com Ελληνικά.

Δείκτες οικονομικού ημερολογίου – Επεξήγηση

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή - Consumer Price Index (CPI)

Μια στατιστική εκτίμηση που μετράει τις αλλαγές στις τιμές των υπηρεσιών και των αγαθών. Χρησιμοποιείται για να την μέτρηση του πληθωρισμού σε αγαθά και υπηρεσίες σε 200 περίπου κατηγορίες.

Ανεργία - Unemployment Rate

Το ποσοστό των ανέργων, το οποίο υπολογίζεται από το λόγο των ατόμων που είναι εκτός εργασίας και οι οποίοι είναι πρόθυμοι και ικανοί να εργαστούν, σε σχέση με το συνολικό αριθμό των ατόμων στο εργατικό δυναμικό. Είναι ένας επιβεβαιωτικός δείκτης καθώς αλλάζει μαζί με την οικονομία, και επηρεάζει την πορεία των επιτοκίων και νομισματικών πολιτικών.

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν - Gross Domestic Product (GDP)

Αντιπροσωπεύει την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας και καθορίζεται από το μέγεθος της παραγωγής, τα έσοδα και τα έξοδα. Συνήθως είναι συνυφασμένος με το επίπεδο διαβίωσης.

Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτών - Consumer Confidence Index (CCI)

Ένας μηνιαίος δείκτης με αντιπροσωπευτικό δείγμα 5000 νοικοκυριά. Μετράει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών όπως επίσης και την αγοραστική τους δύναμη (για παράδειγμα, μια δραστική μείωση στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών δείχνει αποδυνάμωση της οικονομίας).

Εμπορικό Ισοζύγιο - International Trade (trade balance)

Δείχνει την διαφορά των εισαγωγών έναντι των εξαγωγών σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Δείκτης Διαρκών Αγαθών - Durable Goods Orders

Ένας μηνιαίος δείκτης σχετικά με την κατασκευαστική δραστηριότητα και τις μελλοντικές παραγγελίες σε εγχώριο επίπεδο.

Δείκτης Κόστους Εργασίας - Employment Cost Index (ECI)

Ένας τριμηνιαίος δείκτης που μετράει την αυξομείωση στο κόστος εργασίας όπως μισθούς, ημερομίσθια και ωφελήματα στις Η.Π.Α.

Αποπληθωριστής Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος - Gross Domestic Product Deflator

Μια ένδειξη για τα επίπεδα τιμών των αγαθών και υπηρεσιών μιας οικονομίας που χρησιμοποιείται για την μέτρηση της διαφοράς μεταξύ ονομαστικού και πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Βιομηχανική Παραγωγή - Industrial Production (IP)

Δείχνει τις αλλαγές στην παραγωγή στον βιομηχανικό τομέα (κατασκευαστικός, μεταλλευτικός κ.τ.λ) σε μία χώρα.

Βιομηχανική Παραγωγή και Αξιοποίηση Δυναμικού - Industrial Production and Capacity Utilization (IPCU)

Ανακοινώνεται από την US Federal Reserve κάθε μήνα και μετράει την οικονομική δραστηριότητα στο σύνολο της ενθαρρύνοντας αγορές ή πωλήσεις σε συγκεκριμένους βιομηχανικούς τομείς.

Μη Αγροτική Μισθοδοσία - Non-farm Payroll Employment

Μια μηνιαία έκθεση που δημοσιεύεται από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ και παρέχει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς εργασίας. Επίσης, χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη των μελλοντικών επιπέδων οικονομικής δραστηριότητας.

Δείκτης Διαχείρισης Αγορών - Purchasing Managers Index (PMI)

Δείχνει την οικονομική δραστηριότητα και το ποσοστό της εταιρείας / επιχείρησης των εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών (δηλ. διαχειριστές αγοράς) σε ένα συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας. Εάν ο PMI είναι πάνω από 50 αυτό υποδεικνύει μια αναπτυσσόμενη οικονομία, ενώ οτιδήποτε κάτω από το 50 υποδεικνύει οικονομική συρρίκνωση.

Δείκτης Τιμών Παραγωγού - Producer Price Index (PPI)

Ένας συχνά χρησιμοποιούμενος οικονομικός δείκτης που μετρά τις μέσες μεταβολές στις τιμές πώλησης των εγχώριων παραγωγών στον τομέα της μεταποίησης, των μεταλλευμάτων, στην παραγωγή ηλεκτρισμού και τη γεωργία.

Τριμηνιαίος δείκτης παρατήρησης της οικονομίας - Tankan (Short-period Economy Observation)

Μια τριμηνιαία επιχειρηματική δημοσκόπηση που εκδίδεται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας σχετικά με την κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας. Επηρεάζει σημαντικά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το ύψος των διαθέσιμων αποθεμάτων και ως εκ τούτου, θεωρείται ένας σημαντικός οικονομικός δείκτης για την Ιαπωνία.

Λιανικές Πωλήσεις - Retail Sales

Μια μηνιαία έκθεση που μετρά τις δαπάνες των καταναλωτών (και είναι μια σημαντική ένδειξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ). Ως έγκαιρη ένδειξη της γενικής εικόνας των δαπανών των καταναλωτών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτιμηθεί άμεσα η κατεύθυνση μιας οικονομίας.

Δείκτης IFO - Institute of Economic Research (IFO)

Μια μελέτη των οικονομικών δεδομένων βασισμένη σε 7000 κύριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία και στην Ευρώπη.

National Association of Purchasing Manager Index (NAPM)

Μετρά την οικονομία εν γένει, καθώς και τον τομέα της μεταποίησης. Συνοψίζει την έρευνα σε πάνω από 250 επιχειρήσεις σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες, και υπολογίζει τα δεδομένα της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης.
Συμφωνώ με τους ορους της πολιτική απορρήτου

∆ήλωση Αποποίησης. Το παρόν δεν αποτελεί προτροπή για την αγορά, πώληση ή/και διακράτηση αξιών και αποσκοπεί στην ενηµέρωση των επενδυτών. ∆εν επιτρέπεται να αναπαραχθεί, αποθηκευτεί σε σύστηµα από το οποίο µπορεί να ανακτηθεί, ή να διαβιβαστεί περαιτέρω, σε οποιαδήποτε µορφή ή µε οποιοδήποτε µέσο, ηλεκτρονικό, µηχανικό, φωτοτυπικό, µαγνητοφωνικό ή άλλο, εν όλω ή εν µέρει, σε κανένα πρόσωπο, για οποιοδήποτε λόγο ή/και σκοπό χωρίς την προηγούµενη έγγραφη άδεια. Το παραπάνω έγγραφο δηµιουργήθηκε από το τµήµα support της U.B.Dras, τηλ. 210 335 4132, fax. 210 325 1551, e-mail: info@dras.gr